Smo zastopniki nove generacije fotovoltaičnih panelov za prezračevane fasade in strehe, proizvajalca AVANCIS.

Gradimo sončno prihodnost brez kompromisov z vidika estetike!

SKALA je tankoplastni fotovoltaični modul, ki deluje kot solarno aktiven gradbeni element za prezračevano fasado in tako postavlja povsem nove standarde za estetske in funkcionalne rešitve prezračevanih solarnih fasad – ne glede na vrsto objekta ali gradbenega projekta.

Prednosti in rešitve

Za arhitekte, izvajalce prezračevanih fasad in investitorje SKALA ponuja priložnost, da se izdelajo in realizirajo povsem individualno prilagojene solarne fasade, z visoko estetiko in visoko energijsko učinkovitostjo. Tehnična osnova je estetski, tankoplastni solarni modul, ki je edinstven tako v smislu dizajna, energetske učinkovitosti, zmogljivosti, kakovosti in varnosti izdelka.

Zasnova

Zasnova modula je čista estetika: brez okvirja, brez vidnih pritrditev s homogeno stekleno površino v različnih barvah.

Kakovost

Moduli SKALA so razviti in proizvedeni v Nemčiji. Certificirana je po ISO, IEC, UL in abZ ter izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in varnosti na področju solarnih panelov in gradbeništva.

Učinkovitost

SKALA spremeni pasivne ovoje stavb v fasade, ki proizvajajo električno energijo in s tem aktivno prispeva k energetski bilanci zgradbe tudi v neugodnih vremenskih in na neugodnih lokacijah.

Prilagojene rešitve za gradbene ovoje

SKALA je na voljo v različnih dolžinah in barvah. Zahvaljujoč posebni barvni tehnologiji se spekter razteza od diskretnega, svilnato gladkega mat videza do intenzivnih, od svetlobe odvisnih barvnih prelivov po celotni fasadi. Površine razvijejo edinstven barvni učinek!

 

 

 

 

 

 

Arhitekturne module je mogoče kombinirati z najrazličnejšimi fasadnimi materiali, kot so aluminij, ALUCOBOND®, z vlakni armiran beton, Eternit, les, ekspandirana pločevina, visokotlačni laminat itd.

Sanje o estetski in hkrati varčni solarni fasadi s tem postanejo resničnost.

Naš koncept celotne storitve: od modula do celotnega fasadnega projekta 

Načrtovanje in izvedba solarnih fasad zahteva posebno inženirsko znanje. Poleg tega je potrebno uskladiti oblikovne, tehnične in ekonomske poglede naročnika, arhitekta in izvajalca, z zahtevami izvajalcev fasade in elektroinštalacij.

Vsi izdelki in storitve za trg vrhunskih fasad so razviti v AVANCIS BIPV oblikovalskem oddelku – od kompetenc za izdelek, ustreznega tehničnega svetovanja, pa vse do odgovornosti za načrtovanje, nadzorin izvedbo celotnega fasadnega projekta skozi mrežo naših poslovnih partnerjev.

Strankam izdelamo kompletne izračune za posamezen projekt, pomagamo pri pripravi dokumentacije za pridobitev soglasja ter pri pripravi dokumentacije za subvencijo EKO sklada.

Prezračevani fasadni sistemi s Skala paneli

Arhitekturni moduli SKALA so zasnovani za uporabo v prezračevanih fasadnih sistemih – sistemska rešitev estetskih steklenih modulov brez okvirja brez vidnih pritrdilnih elementov in pametnih konstrukcijskih komponent.

 

Vgradnja: preprosta, hitra in prilagodljiva

Arhitekturne module SKALA lahko glede na regionalne in krajevne gradbene predpise vgradite pokončno ali ležeče s katero koli fasadno podkonstrukcijo.

 

Izdelano v Nemčiji

AVANCIS ima najdaljše izkušnje v komercialni serijski proizvodnji solarnih modulov CIGS. Rezultat so inovativne produktne ideje, ki izstopajo z najsodobnejšo tehnologijo, vrhunsko estetiko, kakovostjo in prepričljivo zmogljivostjo – »Zasnovano in izdelano v Nemčiji«